Pedicurepraktijk: Miek's Voetverzorging

 

MEDICAL TAPING CONCEPT BIJ VOETKLACHTEN

 

Medical Taping Concept is een tape-techniek, die ondermeer spieren ondersteunt in hun functie zonder daarbij de beweging te beperken. Je zal misschien wel eens sporters hebben gezien met roze, blauwe, oranje of zwarte tapes op lichaamsdelen. 

Eén van de belangrijkse effecten is de liftende werking van de tape. Na correct aanbrengen ontstaat meer ruimte in de onderhuid, waardoor pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering optreedt en het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

Door het gebruik van Medical taping kan de pijn bij een hallux valgus (zie foto) aanmerkelijk worden verlicht. 

De eigenschappen van de tape zijn vergelijkbaar met die van de huid. De katoenen tape is rekbaar, ademend, ventilerend, waterbestendig en huidvriendelijk. Op de voet blijkt de tape gemiddeld 4 dagen goed te blijven zitten. 

Over het hele lichaam is Medical Taping toe te passen. Ik beperk mij echter tot de aandoeningen aan de voet: hielspoor, peesbladontsteking, hallux-valgus (de knobbel aan de zijkant van de grote teen), hamerteen, platvoeten, blauwe plekken en vochtophoping na bijvoorbeeld stoten. 

Doel: pijndemping, spierfunctie verbeteren, vergroten stabiliteit, regulering, opheffen van belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe-afvoer.

Duur: geheel afhankelijk van de kwaal. Drukvermindering kan onmiddellijk optreden.